Hoe vol is jouw leven?

Hoe vol is jouw leven? Dit artikel kwam ik tegen en wil het echt met je delen! Want ook al denk jij dat jouw leven al vol genoeg is, er kan altijd nog wel wat bij!

Een professor stond voor zijn filosofie klas en had een aantal voorwerpen voor zich. Toen de klas begon, pakte hij zonder woorden een grote, lege mayonaisepot en deed hem vol met golfballetjes. Toen vroeg hij zijn studenten of de pot nu vol was. Iedereen beaamde dat. De professor nam een doos met kleine kiezelsteentjes en goot die uit in de pot. Hij schudde de pot een beetje. De kiezelsteentjes rolden in de open plekjes tussen de golfballetjes. Toen vroeg hij zijn leerlingen opnieuw of de pot vol was. Alweer zei iedereen dat dat zo was.
De professor pakte een doos met zand en goot hem uit in de pot. Natuurlijk, het zand vulde alles verder op. En weer vroeg hij of de pot vol was .. De studenten reageerden met een unaniem ‘ja.’
Daarop nam de leraar twee biertjes uit zijn tas en goot en de gehele inhoud bij de pot, Totdat er geen drup meer bij kon. De studenten lachten. ‘Nu,’ zei de professor toen het lachen afnam, ‘ik wil dat je je voorstelt dat deze pot je leven is. De golfballetjes zijn de belangrijkste zaken – je familie, je kinderen, je gezondheid, je vrienden en je favoriete passies – en als al het andere verloren is gegaan, maar deze zaken zijn er nog, dan is je leven nog steeds vol. De kiezelsteentjes vertegenwoordigen de andere dingen die ook belangrijk zijn zoals je werk, je huis en je auto. Het zand is al het andere – de kleine, onbelangrijke dingen: ‘the small stuff’.
‘Als je het zand eerst in de pot doet,’ vervolgde hij, ‘is er geen ruimte meer voor de kiezelsteentjes of golfballetjes. Zo is het ook in het leven.
Als je al je tijd en energie aan de kleine dingen besteed zul je nooit ruimte hebben voor de dingen die belangrijk voor je zijn.
Geef daarom aandacht aan de dingen die belangrijk zijn voor je geluk. Breng tijd door met je kinderen. Breng tijd door met je ouders. Bezoek met grootouders. Neem je partner mee uit eten. Speel nog eens een potje tennis. Er is altijd tijd om het huis schoon te maken en het gazon maaien.
Zorg eerst voor de golfballen, de dingen die echt belangrijk zijn. Stel je prioriteiten. De rest is maar zand.

Een van de studenten stak haar hand op en vroeg waar het bier voor stond. De professor glimlachte en zei: ‘Ik ben blij dat je dat vraagt.’ Het bier laat zien dat hoe vol je leven ook lijkt, er is altijd ruimte voor een paar biertjes met een vrienden.

Rijke mensen leven langer

Rijke mensen leven langer.
Rijke mensen leven langer dan arme mensen was de kop van een krantenartikel dat ik vandaag onder ogen kreeg. Volgens de bron is het verschil bij mannen met een hoog inkomen gemiddeld 8 jaar en bij vrouwen bijna 7 jaar. Het blijkt uit afgelopen dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau  voor de Statistiek  (CBS) over 2011. De gemiddelde levensverwachting van vrouwen was in 2011 82,9 jaar en bij mannen 79,2 jaar. Het verschil in gezonde levensjaren is maar liefst 18 jaar bij zowel mannen als vrouwen. Tja, ik kan mij er wel wat bij voorstellen. Mijn site heet niet voor niets leven in rijkdom! Als jij je als mens minder zorgen maakt geniet je meer van het leven. Je ervaart minder stress en  denkt minder aan ik heb tekort of misschien kom ik niet uit met mijn geld deze maand of de maand duurt een paar dagen te lang. Neem dan rijke mensen, je denkt meer aan leuke dingen want je hebt geen geldzorgen.  En van leuke dingen word je positiever. Je stapt veel makkelijker over een btw verhoging heen of een belastingmaatregel. Je vindt het niet leuk, maar het houd je niet continue bezig. Dus ik zou zeggen: “zorg dat je rijker wordt”! En dat kan op verschillende manieren. Dit kan door te zorgen dat je over meer geld gaat beschikken, of dat je op dingen gaat besparen. Wil je daar meer over weten? Klik dan op rijker worden en ga ervaren dat ook jouw horizon veel verder rijkt dan dat je nu denkt!

De beste loterij

Het was weer zover. Vanavond een mosselavond met voor mij de beste loterij. Na het genieten van de Zeeuwse mosselen kon je weer in twee rondes zakjes met loten kopen. Deze keer ging ik niet voor kwantiteit maar voor kwaliteit. En ik kocht voor 5 euro 10 lootjes. En het werd voor mij inderdaad de beste loterij ooit. Ik won drie prijzen, een dure damesportemonnee, een kadoverpakking met heerlijke Belgische bieren en een verrassingstas met allerlei haarproducten van de plaatselijke kapster Karin. (En dat met mijn korte koppie). Maar die dure damesportemonnee, was moest ik daar mee als man alleen met een dochter van 12 die dat echt niet zou kunnen waarderen… De gedachte kwam op om mijn prijzen te delen en gaf de portemonnee weg aan een dame die daar erg dankbaar voor was. Zo dankbaar, dat zij de drankjes voor mij betaalde! 5 euro aan lootjes, en een veelvoud aan prijzen en versnaperingen ervoor terug! En ook nu bewees het mij weer dat delen hetzelfde is als vermenigvuldigen. Wil jij ook gaan vermenigvuldigen? Deel dan mijn kennis die ik je door hier te klikken mee ga geven, en ga die vermenigvuldigen. Je wordt er echt niet armer van! 🙂